Pastitio à la Pubbie

Pastitio is een Grieks gerecht van een laag pasta, daarovereen een laag gehaktsaus en bovenop bechemelsaus.
Ik geef er een twist aan.

Benodigheden:

  • pond gehakt (ik gebruik altijd rundergehakt)
  • 2 zoeten uien fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 1 doos gesneden champignons
  • 1 pot tomatensaus basilicum (van de Aldi vind ik de lekkerste)
  • half pak pasta, bij voorkeur pijpjes
  • kaneel
  • 1 plak feta
  • olijfolie om in te bakken
  • 25 gram boter
  • bloem
  • melk
Werkwijze:
  1. Giet een scheut olijfolie in de pan en laat deze warm worden.  Doe de gesnipperde uien in de pan samen met de knoflook en bak deze 2 minuten op hoog vuur onder voordurend roeren aan.
  2. Voeg de gehakt toe en bak deze rul.
  3. Als de gehakt gaar is de gesneden courgette 2 minuten meebakken, dan de champignons toevoegen.
    Na 2 minuten de pot tomatensaus toevoegen en goed door roeren. Voeg nog een eetlepel gedroogde bascilicum en een eetlepel gedroogde oregano toe en een halve theelepel kaneel.
  4. De saus moet goed dik zijn, anders nog even op laag vuur het vocht eruit laten koken.
  5. Zet ondertussen de oven aan op gasstand 4 om voor te verwarmen.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet af.
  7. Snijdt de feta in kleine blokjes of verkruimel deze.
  8. Smelt 25 gram boter op laag vuur in een pan voor de bechemelsaus. Wanneer de boter helemaal gesmolten is voeg je lepel voor lepel bloem toe. De bloem moet helemaal opgenomen zijn door de boter voordat je de volgende lepel toevoegd. Als de substantie in de pan helemaal kruimelig is giet je een klein scheutje melk in de pan. Pas als de melk is opgenomen giet je het volgende scheutje erbij, net zo lang tot je een mooie halfdikke saus hebt. Voeg de feta toe en roer deze goed door.
  9. Gebruik een grote overschaal en vul deze eerst met de pasta. Daar overheen gaat de gehaktsaus. Giet vervolgens de bechemelsaus over de gehaktsaus en bedek deze helemaal.
  10. Zet de pastitio 20 minuten in het midden van de over.
Kali orexi!
 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode