Dinsdag, de opruimdag

Het is dinsdag, de een na laatste dag tot vertrek. De dag van koffers inpakken en restjes opmaken. Ik begin mijn dag met drijven in het zwembad. Dochterlief zoekt spullen uit en legt ze op bed. Daarna wisselen we de rollen om. Zij en haar lief gaan naar de bar c.q. zwembad en ik ga de koffer inpakken. Dat is snel gebeurd, alles is toch vies dus ik kan het in ene in de koffer flikkeren. Ik moet alleen zorgen dat laptop en breekbare souvenirs goed en veilig tussen de vieze onderbroeken zitten. In 10 minuten ben ik klaar en leg stappeltjes klaar wat we nog op de laatste dag moeten doen.
We hebben alle tijd om 's avonds nog een keer uit eten te gaan en nog meer souvenirs te regelen. Zoals dat flesje ouzo dat op Evia zelf gemaakt wordt.
Op weg terug naar ons hotel kijken we voordat we de steile berg (60%) altijd of er tegenliggers (die mijn dochter de hele vakantie tegenstanders noemt) op de weg rijden. Passeren op de smalle en zeer steile weg is niet ideaal.
We zien rode lichtjes die omhoog gaan en witte die naar beneden komen.
Niet veel later zien we rode lichtjes naar beneden komen. De bestuurder van de omhooggaande auto lukt het niet om zijn kar deze berg op te rijden en heeft ook niet veel controle over het stuur want hij rijdt tegen de muur van de berg aan. Na een paar pogingen om daar weg te komen stappen een vrouw en kinderen uit en lopen naar beneden om te gaan wachten. De bestuurder stapt uit en de bestuurder van de omlaagkomende auto lukt het om de auto van de bergmuur weg te trekken. De bestuurders wisselen weer en de omhooggaande bestuurder laat zijn auto omlaag rijden. De auto die omlaag wilde rolt ook de berg af. De bestuurder zegt tegen schoonzoon to be: "Plankgas, anders redt je het niet omhoog." 
Wij kunnen alleen maar denken: Plankgas? Dus niet want dan ga je al bij de eerste meters slippen. Met beleid kom je gewoon in z'n één omhoog.
Met een triomfantelijke grijns op z'n gezicht rijdt schoonzoon to be de auto rustig en in een keer de steile helling op.

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode