Risotto Greek style
Wij vinden dit een heerlijk rijstgerecht. Door de kruiden, de gedroogde tomaten en de feta vinden wij dit Grieks smaken.
Je hoeft geen zout aan dit gerecht toe te voegen. Door feta is erg zout van zichzelf.
Ingrediënten:
- 1/2 pak risottorijst
- 1 gesnipperd uitje
- 3 ons kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 5 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden
- 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gedroogde basillicum
- 1 plak feta, in blokjes gesneden
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Maak de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
- Giet 3 eetlepels olijfolie in een wok en laat de olie heet worden
- Fruit eerst het uitje
- Gooi de blokjes kipfilet in de pan en laat deze licht bruin kleuren
- Gooi de courgetteblokjes erbij en bak deze ook aan
- Voeg de geperste knoflooktenen erdoor en roer goed door
- Vervolgens de kruiden en de reepjes gedroogde tomaten
- Laat dit een 5-10 minuten goed gaar worden
- Voeg tot slot de risotto toe en de blokjes feta en roer alles goed door elkaar
Kali orexi