Spinaziesoep
Dit is weer zo'n naam waarvan je denkt: GATVERDAMME. Maar als je kinderen spinazie lusten vinden ze dit ook vaak lekker.
Ideaal na een paar slechte groentedagen.
De opa van de puberdochters maakte het vaak als de oudste kwam logeren, na zijn overlijden vroeg onze, toen nog peuter-, dochter er vaak naar. Toen kwam ik in een advertentie een recept tegen, deze is wat aangepast en dit is het resultaat.
Heerlijk met stokbrood besmeerd met knoflookolie onder de grill vandaan.
Ingrediënten:
- 1 pak diepvriesspinazie, geen á la crême, deelblokjes zijn makkelijk
- 2 bouillonblokjes rundvlees)
- 1 gesnipperd uitje
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ei
- 0,125 liter slagroom
- peper en nootmuskaat
Bereidingswijze:
- laat in een soeppan 1 eetlepel olijfolie heet worden
- voeg gesnipperd uitje toe en bak even aan
- voeg de spinazie toe
- voeg 0,7 liter water toe en de 2 bouillonblokjes
- breng het water aan de kook en zet vuur laag totdat de spinazie geheel ontdooid is
- laat nog 5 minuten op laag vuur doorkoken
- roer in een apart kommetje het ei door de slagroom
- voeg 1 soeplepel van de soep aan het kommetje toe en roer dit door elkaar
- giet het ei slagroommengsel in de soep en pureer deze glad met een staafmixer
- voeg peper en nootmuskaat naar believen toe
Het is echt belangrijk om de ei en slagroom eerst te mengen met een soeplepel van de soep voordat je het in de pan gooit, anders stolt het ei direct in de pan en bindt het niet meer (krijg je lekkere klonten)
Eet smakelijk