Zwemmen tussen de bronnen

Vandaag stond Loutra Aedipsos op het programma. Mijn dochter wilde daar graag heen. Schoonzoon to be houdt niet van zand tussen de tenen maar hij is erachter dan onze uitstapjes toch wel leuk zijn.
De rit van Fragaki (eigenlijk heet ons settlement Achladi Beach. Het dorp Achladi ligt iets verderop in de bergen. Italianen zijn hier ooit neergestreken en noemde het strand en dorpje aan de kust Fragaki) naar Loutra Aedipsos gaat tussen bergen en dalen en is wederom erg mooi. Veel verschillende bomen en waanzinnige uitzichten. Naarmate we dichter bij Aedipsos komen wordt de natuur wat droger.
Aangekomen bij Aedipsos zie je de rijkdom van weleer. Prachtige gebouwen welke vervallen zijn maar waar ooit de badgasten verbleven die een kuur volgden en dagelijks in een van de bronnen baden of in de zee zwommen.
Wij parkeren de auto en kleden ons onhandig om. Blote billen of bloten borsten is iets wat de Grieken niet waarderen.

Schoonzoon te be die niet van strand en zee houdt vond het toch wel grappig, zwemmen of drijven in de zee en dan ineens in een wolk warm water terecht komen. We zoeken de plekken op waar warm water vanaf of vanuit de rotsen de zee instroomt en zijn al gauw een uurtje zoet en vermaken ons prima.
Behalve de bronnen in en rond de zee zijn er nog zo'n 70 warm en koud water bronnen rond en in Aedipsos.
Wij geloven het echter wel. Onze magen geven aan dat ze vulling behoeven en het omkleedritueel in omgekeerde volgorde herhaalt zich.
We belanden op een terrasje en doen ons tegoed aan de pita gyros en pita kippegyros. Als we extra brood en tzaziki willen bestellen begrijpt de ober ons niet. Zowel niet in het Engels (bread) als in het Grieks (psomi) niet.
Even later zie ik een reclamebord voor het gyrostentje waar het menu in het Russisch staat. Ik begrijp dat wij de Russische ober hebben.

Na de lunch wilde ik graag naar Orei om de stier van Orei op de foto te zetten. Na enig zoekwerk en hulp van wat Grieken vinden we hem. Terwijl ik het beestje van alle kanten bewonder merkt dochter op dat zijn ehhhh "kindjesmaker" weg is. Een whatsappgesprek met het thuisfront volgt. Dat ging ongeveer zo:
Ik: "Het was dochterlief opgevallen dat hij geen pielemuis had."
Thuisfront: "In een christelijk land hebben stieren geen geslachtsdeel."
Ik: "Hoe kunnen ze dan voor nageslacht zorgen?"
Thuisfront: "Dat hoeft niet bij standbeelden."


Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode