Pilletje erbij

Afgelopen woensdag voelde ik me totaal niet lekker. Bij het wakker worden had ik meteen door dat mijn hartslag onregelmatig was. Het ene moment galoppeerde mijn hart alle kanten op en het andere moment sloeg hij slagen over. Doodeng gevoel. Daar kwam bij dat ik me duizelig voelde. De eerste wegtrekker kreeg ik dat ik op de bank zat, tijdens de tweede lag ik weer in bed dus bij flauwvallen valt het in ieder geval zacht. Na een tijdje in bed voelde ik mij wat beter. Mijn dochter zat aan de tafel te puzzelen en ondertussen te vloggen. Als een echte streaker loop ik achter haar langs met mijn nachthemd tot boven mijn borsten. Flauwe humor van mij, maar wel een teken dat het weer beter gaat.
Dachten we dan. Ik ben bijna bij de deur en zeeg totaal niet gelant ter aarde. De ene dochter in paniek, de andere zakelijk. De ene dochter zorgde dat ik bijkwam en bleef en belde paps. Die werkt 3 minuten van huis vandaan, of hij even langs kon komen. De andere dochter legde een deken over mij heen, pakte een kussen voor onder mijn hoofd en natuurlijk Bram, de knuffel die ik van een tweep uit het hoge oosten kreeg. Paps arriveert en besluit de huisarts te bellen. Die was net zijn ronde aan het doen en komt binnen 5 minuten langs. Hij onderzoekt me en in de 5 minuten dat hij met me bezig is gedraagt mijn hart zich. De dokter besluit mijn bloed te laten onderzoeken en regelt een Dracula aan huis.
Vandaag kreeg ik de uitslag. Een ernstig vitamine D en B12 te kort. Wellicht heeft mijn lijf door alle meds die ik al gebruik moeite met het opnemen van de vitamines. Het beleid: de komende 2-3 maanden elke 2 weken een vitamine B12 injectie en daarna één keer in de 3 maanden als onderhoudsdosis. Voor de vitamine D de komende 3 weken één keer in de week 2 ampullen, daarna overstappen op pillen.
Na het telefoontje van de huisarts google ik op vitamine B en D tekort. Meteen worden alle rare vage klachten verklaard: botpijn, weinig energie, concentratieproblemen.
En ach, in mijn pillendoos was nog wel ruimte voor een pilletje.

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode