Mijn huiskamer, mijn slaapkamer

De laatste weken verblijf ik 24/7 in mijn hoog-laagbedje in de huiskamer beneden.
Er zijn meerdere redenen waarom ik beneden verblijf.  
Ik maak momenteel 23 uur per dag gebruik van mijn bed, boven zou ik vereenzamen. Verder is beneden de wc aangepast, met een wc-bril verhoger en een handgreep aan de muur om mij omhoog te hijsen.
Door het hoog-laag meganisme kom ik redelijk makelijk uit bed, met name 's nachts handig want het lijkt of ik dan het meest moet plassen. Het trap lopen, of in mijn geval hijsen beperken we zo veel mogelijk, beter voor mijn knieen.

Ik slaap veel, ook overdag. Als ik diep onder  de dekens slaap doe ik dat het liefst topless. Toen ik van de week een middagdutje deed, ik was op dat moment alleen in de huiskamer, ging het shirt dan ook uit.
Een half uur later komt mijn jongste dochter uit school, met haar vriendje in haar kielzog.
Ze ploffen op de bank neer en ineens hoor ik een gil uit de mond van mijn dochter. Ik hoor hoe ze om het bed heen loopt en voel hoe ze het dekbed een stukje optilt. Met afgrijzen in haar stem zegt ze:"Mahammmm, je ligt in je blote tiehieten, ik heb mijn vriend mee. Ga je aankleden." Vanuit mijn ooghoek zie ik hoe vriendlief geintresseerd toekijkt om vervolgens een klap voor zijn hoofd te krijgen van mijn dochter die dat ziet.
Ik probeer, verstopt onder mijn dekbed, met mijn verrotte lijf mijn shirt weer aan te krijgen, luisterend naar het gemopper van dochterlief.

Mijn man loopt in huis het liefst op geiten wollensokken of heeft monsterlijke sloffen. Momenteel heeft hij sloffen in de vorm van een pitbull die zijn tere voetjes warm moeten houden.
Vanmorgen echter had hij al een half uur voordat hij de deur uit moest zijn schoenen aan. Helaas waren dat geen bordeelsluipers maar nette schoenen met hak. En juist vanmorgen besluit hij te moeten ijsberen in de huiskamer. Terwijl ik in mijn bed lig luister ik naar zijn heen en weer geloop wat op laminaat behoorlijk hard klinkt. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat hij naar zijn werk vertrok.......

Je slaapkamer naar je huiskamer verhuizen? Ach, ..... ik weet het niet hoor........

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode