Gelukt!

Het is me eindelijk gelukt om gefrituurde courgette in een krokant jasje te maken. Een bijgerecht dat ik in Griekenland zo vaak bestel. Ondanks allemaal recepten op het wereld wijde web lukt het mij niet om of het goede beslag te maken of  juist de courgette goed droog te krijgen. Vandaag besloot ik verschillende recepten te combineren. 
Om te beginnen gooide ik de in plakken gesneden courgette in een vergiet en strooide er een halve eetlepel zout over heen.
"Moet je dat wel doen met jouw hoge bloeddruk?'' zal menigeen denken. Maar na een paar uur in het vergiet stonden er grote druppels vocht op de courgette en er was ook al heel wat courgettevocht via het vergiet bij ons afvoerwater gekomen. Ik heb de zout van de courgette gespoeld en heb ze vervolgens te drogen gelegd op keukenpapier. Bovenop de courgette ook nog keukenpapier zodat het laatste beetje overtollige vocht opgenomen wordt door het papier. Dan moet je natuurlijk wel het keukenpapier van koning, keizer en admiraal hebben dat goed absobeert en  niet de goedkoopste versie die op de onderste plank staat.
Toen kwam het beslag. Een ei klutsen. Beetje bloem erbij. Klutsen. Beetje bier erbij. Klutsen. Beetje bloem erbij. Klutsen. Beetje bier erbij. Klutsen tot ik genoeg (achteraf teveel) beslag had. Daarna het beslag nog op smaak brengen met italiaanse kruiden.
De plakken courgette door bloem halen. Daarna door het beslag en in kokende olijfolie frituren. En verdomd. Het meeste beslag bleef als een jasje om de courgette zitten.
Samen met de tzaziki die dochterlief maakte een heerlijk gerecht.
Tijdens het eten waan ik mij even in Griekenland en besef opeens: over precies 2 weken zit ik in Griekenland. Dan gaan we onze eerste Griekse maaltijd nuttigen, zonder ouzo want woensdag is mijn methrotrexaatdag, alcohol is dan verboden.
Nog maar 2 weken en dan kan ik weer verder met mijn boek. En ineens bedenk ik mij wat. Een paar Griekse recepten moeten nog in mijn reisgids. Mijn reisgids over Evia heeft toch ook een persoonlijk tintje. Daar kunnen ook wel mijn favoriete recepten bij.
Mijn handen jeuken........
Ik ga weer verder met mijn boek.
Oh ja. En even uitbuiken. 
Ik heb namelijk te veel gegeten......

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode