Ovenschotel met courgette
Ingrediënten:
-
3 eetlepels olijfolie
-
450 gram voorgekookte aardappelplakjes
-
500 gram cherrytomaatjes
-
50 gram geraspte belegen kaas
-
200 gram mozzarella
-
1eetlepel groene pesto
-
2 eetlepels basilicum
-
olijfolie om in te vetten
Bereidingswijze:
-
Snijd de courgettes in plakjes.
-
Halveer de tomaatjes.
-
Snijd de mozzarella in plakjes.
-
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden C. of gasovenstand 3.
-
Leg de courgette- en aardappelplakjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal.
-
Leg daarop de tomaatjes met de bolle kant naar boven.
-
Bestrooi het gerecht met zout. Leg de mozzarellaplakjes op de tomaatjes.
-
Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto in een pannetje en schenk het mengsel over het gerecht.
-
Bak de schotel in het midden van de oven 25 minuten.
-
Bestrooi vlak voor het serveren de schotel met basilicum