Nieuwe inzichten

Het is me het jaartje wel geweest zeg. Vorig jaar om deze tijd liep ik nog hard.
Ik liep in mei mee met de eerste wandeling van Wandelen naar Werk, een groep baanzoekenden die door middel van netwerkwandelingen, het uitwisselen van tips & trics een baan probeert te vinden. Een ontzettend leuk, goed en laagdrempelig initiatief. In de zomer liep ik nog een tweede wandeling mee, vlak voordat mijn vriendin in juli overleed.
Snel daarna verergerde mijn psoriasas en stak de reuma zijn kop op. Van lopen ging het naar waggelen, naar waggelen met een kruk, twee krukken tot niet meer uit bed kunnen. In korte tijd heb ik een apotheek aan pijnstillers en ontstekingsremmers geslikt.
Van maanden in bed ging het naar lopen met krukken en lopen zonder krukken. De pijn zijn we (meestal) de baas.
De vermoeidheid echter blijft. Meestal kan je na een ziekteperiode je energie weer opbouwen door elke dag iets meer te doen. Bij mij lukt dit (nog) niet. Meewandelen met Wandelen naar Werk is nog geen optie.
Wat was ik daarom blij dat Anja van Diest, een van de leden uit deze groep vandaag een workshop creatief aanbood.
Hier kon ik aan mee doen. Vanmiddag toog ik naar de Speelmolen in Sassenheim. 
Papier, doeken, krijt, potloden, verf, van alles lag klaar om je gevoel te uiten. Na afloop ging de workshopleidster de tekeningen "lezen". 
Mjn uitleg voor mijn tekening was als volgt: 
Na mijn ontslag als leidingevende in de kinderopvang besloot ik een carriereswitch. Ik wil graag werken met mensen met een verstandelijke beperking en/of gedrags stoornis. Mijn ziekte zette hier een streep door.
De bollenbloemen staan voor mij als lente, nieuw leven, nieuwe kansen. De rode streep zegt genoeg.

De workshopleidster viel het op dat ik gedetailleerd ben, krachtig ben en energiek. "Wat, energiek?" zeg ik. 
"Hoe kan dat nou, ik liggen halve dagen op bed."
"Misschien heb je lichamelijk niet veel energie, maar mentaal wel", antwoordde ze. "Gebruik die energie, zet jezelf op de voorgrond, je hebt echt wat te vertellen."
 
Verdomd, ze heeft gelijk. Ik borrel van de ideeen. Ik moet ze meer gaan uitvoeren. Als het in mijn koppie maar goed zit. Misschien komt dan dat lijf ook wel. Het geeft in ieder geval een positief gevoel. Ik ben nog niet afgeschreven!
 
Na het avondeten viel ik kapot in slaap. Een dutje van ruim 2,5 uur. Ik droomde over een workshop voor Wandelen naar Werk.
Een workshop "Wat zijn mijn competenties en uitdagingen en hoe laat ik deze schitteren op mijn cv en op Linkedin."
Net heb ik even gechat en gebrainstormt met de oprichtster van Wandelen naat Werk, Nathalie Koumans en weet je wat, we gaan samen aan de gang. Die workshop gaat er komen.


Hell yeah!

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode