Salade met druiven
Mijn oudste puberdochter is gek op deze salade. We maken hem na een paar dagen te veel schransen om even te balansen. Ook als maaltijdsalade is hij lekker. We doen er dan nog een gerookt kipfiletje in plakjes bij en wat gebakken aardappels ernaast. Mjom, mjom, mjom.
Ingrediënten:
- 1 krop ijsbergsla
- 15 rode druiven
- pijnboompitjes
- 1 appel
- stukje nootachtige kaas (zoals Emmentaler of een Hollandse Leerdammer
- 1 eetleper Yofresh (mayonaise)
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
- Snijd de ijsbergsla fijn
- halveer de druiven en haal eventuele pitten eruit
- rooster een handje pijnboompitten in een niet ingevette koekenpan op laag vuur
- schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ik kleine stukjes
- Snijd een blok kaas van een ons ongeveer in stukjes
- Doe alles bij elkaar in een salade schaal
- Maak de dressing door de honing en Yofresh door elkaar te roeren, eventueel een eetlepel magere yoghurt toevoegen