Kip in duiveltjessaus
Dit recept heb ik gekregen van Martin, van het hedicht op de startpagina.
Dit is een recept voor 2 personen.
Ingredienten:
- Rijst
- 1 kipfilet in blokjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 paksoi, zowel blad als stelen, in stukjes
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 zakje nasimix, aangelengd met 0,4 liter water
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 4 eetlepels ketjap manis (de zoete dus)
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels citroensap
- 5a 6 eetlepels room (ongeslagen slagroom of kookroom)
- bakboter of olie
Bereidingswijze:
- Maak in een ruime kom de marinade door ketchup, ketjap, sambal, citroensap, suiker en nasi mix en voeg de kipblokjes toe.
- Laat de kip minimaal 45 minuten marineren.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Haal de kip uit de marinade maar bewaar deze wel.
- Giet wat olie in de pan, laat deze heet worden, fruit het ui aan en bak de kipblokjes even aan.
- Voeg de marinade toe en als dit kookt de gesneden paksoi.
- Zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 25 minuten stoven.
- Roer de pindakaas toe en als deze gesmolten is de slagroom en roer goed door.