Pasta pesto salade
Deze salade leent zich prima voor een lopend buffet maar ook als maaltijd salade. Hij wordt koud gegeten en is dus prima van te voren te bereiden.
Ingredienten:
- 40 gram verse basilicum blaadjes
- 2 a 3 teentjes knoflook, geperst
- 75 graam pijnboompitjes of hazelnoten voor de pesto
- 75 gram oijnboompitjes of hazelnoten voor de salade
- pamezaanse kaas, ongeveer 100 gram, geraspt
- parmezaanse kaas
- gerookte kip
- cocktail tomaatjes (een stuk of 15)
- 250 gram pasta
- zak veldsla
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Maak de pesto door de basillicum, knoflook, 75 gram pijnboompitjes, geraspte kaas en een scheut olijfolie in de keukenmachine met het mes te vermalen.
- Kook de pasta a dente en giet af. Doe de pasta in een schaal en roer de pesto er goed doorheen.
- Snijd de gerookte kipfilet in stukjes.
- Halveer de tomaatjes.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Als de pasta afgekoeld is bestrooien met peper en zout en de veldsla, kaas, pijnboompitjes, tomaatjes en kip door elkaar husselen.