22 jaar later

12 juli 1995, tijdens een hittegolf kwam jij met 2 weken vertraging op deze wereld.
Jouw eerste nacht was nog in het ziekenhuis in Leiden, maar de 13de verhuisde je naar Voorhout, naar je kamertje.
Vanmiddag was ik bezig in je kamertje, de laatste dozen inpakken. Ik kwam je rapporten en werkstukken tegen van de lagere school, maar ook een werkstuk dat ging over jezelf, gemaakt in de eerste van de middelbare. Je schreef dat je de laatste jaren van de basisschool was gepest. Als ik terug denk begon jij toen te veranderen en je begon toen ook dubbel te zien. Later in dat eerste jaar van de middelbare werd alles duidelijk, je bleek een hersentumor te hebben. Dubbel zien, sociaal en fysiek onhandig, alle kwartjes vielen op hun plekje. Een grote operatie en een nog grotere knokpartij van jou zorgden ervoor dat jij nu bent wie je bent.

In jouw kamertje had jij je eerste vriendje maar ook je verdrietjes als mams weer eens een hernia had. Of daar vluchtte je heen als jij en je zusje weer ruzieden. 22 jaar herinneringen liggen hier.

“Je zal haar wel gaan missen,” en “Je zal het we moeilijk vinden,” hoorde ik de laatste tijd vaak.
“Nee hoor,” zei ik dan dapper. Ik ben er al aan gewend. Ze is al erg veel weg. Ze heeft een vriendje, een baantje, het hoort er gewoon bij. ”
Net loop ik je kamertje in om nog één dingetje te doen. En toen kwamen dan toch de tranen.
Nu is het echt. Ik weet dat het tijd is om op je eigen benen te gaan staan. Ik help morgen dapper mee als de boedelbak de laatste dozen en je bed op komt halen, maar ik denk ook terug aan dat baby’tje dat ik 13 juli het huis in droeg. En aan de prachtige jongedame die nu het huis verlaat.
Want een mooi mens, dat ben je. Lief, sociaal, behulpzaam, zorgzaam en  nog veel meer. Ik sla het starre, eigenwijze enzo maar even over.

Lieve schat, heel veel liefde, geluk en gezondheid in jullie mooie huisje en leer a.u.b. heel gauw autorijden zodat je makkelijk thuis weer een bakkie thee kan komen doen.

 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode