Een jaar later

Voor mijn zusje,

Het is ongeveer een jaar geleden dat ik jouw naam op twitter voorbij zag komen. Mijn hart sloeg een slag over en gauw ging ik op onderzoek uit. Na een half uurtje opwinding kwam ik er achter dat jij helemaal niet op twitter zit. Jouw naam eindigt op een -e, niet op een -a. Door mijn opwinding had ik die stomme -a niet eens gezien.
Vanaf dat moment ging ik op onderzoek uit. Facebook werd onderzocht. Ik vulde jouw naam in en er kwamen 15 accounts met jouw naam uit. Bij het derde account was het raak. Tussen je foto's stond een trouwfoto van jouw moeder met mijn vader.

Op dat moment besluit ik je een privebericht te sturen.
Wat bleek, bijna een jaar eerder had jij dat al naar mij gedaan. In een zoektocht naar onze verdwenen oudste broer. Ik heb nooit melding gehad van facebook dat er een privebericht van jou was. Met trillende knieën geef ik antwoord. Er ontstond voorzichtige iets van een band. We hadden zoveel vragen voor elkaar. En in de antwoorden werd langzamerhand duidelijk, oh god, wat lijken we op elkaar. Allebei chronische jankerds. Allebei dezelfde band met het toilet. Dezelfde humor. Dezelfde manier van reageren soms. Keihard af en toe, maar met een vleugje humor. En indien nodig met heel veel liefde.
De 16 jaar dat we geen deel uitmaakten van elkaars leven vervaagt. Het nu begint steeds meer te tellen.

We zien elkaar af en toe. Spreken elkaar regelmatig op whatsapp en volgen elkaars leven op facebook.
Vanavond belde je me. "Ik moet je wat vertellen", zei je. "Ik ben verliefd."
Ik stuiter met je mee. Ben blij met en voor je.
Toen we ophingen ontdekte ik een grote glimlach op mijn gezicht. Mijn hart bonkte. Ik voel me ook verliefd!
En gelukkig. Gelukkig dat ik weer een beetje deel uitmaak van jouw leven. Gelukkig dat jij weer een beetje deel uit maakt van mijn leven.
Want ook al hebben we elkaar 16 jaar niet gezien, die bloedband doet toch wat. Want jij snapt me als geen ander.

Liefs,

je grote zus

 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode