Uchekuche

Al een hele tijd heb ik last van een kriebel in mijn keel. Zo'n kriebel die niet weg te hoesten is.
Een slokje water helpt niet, twee slokjes water net zo min.
Als ik last heb van de kriebel, gelukkig is dat niet 24/7 maar toch wel meerdere malen per dag en nacht, is het enige wat helpt zuigen. Op een keelpastille wel te verstaan. Dan ben ik 5 à 10 minuten verlost van die ellendige kriebel. Als ik mazzel heb val ik dan binnen die 10 minuten weer in slaap, maar soms maakt die kriebel me ook wakker.
Daarnaast ben ik regelmatig kortademig. Dat is op zich niet vreemd want ik heb ook astma. Voor de astma puf ik dagelijks. Twee keer daags twee pufjes en indien nodig nog een derde keer.
De pufjes helpen echter niet.
Onlangs lag ik een boek te lezen en mijn man vroeg zich af of ik een porneaublaadje zat te lezen. Zo erg zat ik te hijgen en naar adem te happen. Ik had het zelf niet in de gaten en vroeg nog unbenullig ook: "Waarom?"
Manlief vond dat ik klonk als een oude hoer. En dat is toch echt iets anders dan ouwehoeren waar ik ook erg sterk in ben.
Ik besloot de gebruiks aanwijzing van alle medicijnen nog maar eens goed door te lezen. En verdomd, juist bij de methrotrexaat, de medicijnen om de ontstekingen in gewrichten te bedwingen stond bij de bijwerkingen bij SOMS:
- kriebelhoest
- kortademig
Een mail ging naar de reumatoloog. De volgende dag werd ik gebeld. 2 weken geen methrotrexaat om te kijken of de bijwerkingen verdwijnen. Dan met een lagere dosering weer beginnen.
Daarnaast moest ik een longfoto laten maken. Kijken of ik niet de pleuritus, ook wel de pleures heb. Reumapatienten kunnen dit makkelijker krijgen.
KRIJG NOU TOCH DE PLEURIS!
 
Willen jullie ondertussen voor mij duimen dat in de weken dat ik zonder methrotrexaat zit mijn ontstekingen zich rustig houden?
 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode