Griekse zoenen en een cadeau

Elke avond als het begint te schemeren zet onze barman / eigenaar een keteltje in de bar. In dat keteltje zit een slang welke  aangestoken wordt en zodra het puntje van de slang gloeit blaast hij het vuur uit. De slang blijft schroeien en rook komt uit het keteltje. Die magische rook houdt de muggen op afstand. In onze studio staat ook zo'n keteltje. Bij de supermarkt in Mandoudi kopen we slangen en branden onze eigen slang. Ik besluit voor thuis ook zo'n keteltje te kopen. Schoonzoon to be wil er ook een voor bij hem thuis. Gistermiddag, terwijl dochterlief een Griekse manicure krijgt van onze Griekse vriendin Marianne, besluiten schoonzoon en ik op zoek te gaan naar dat keteltje. Eerst naar de bank in Mandoudi, daarna bij de supermarkt kijken waar we de slangen gekocht hebben. Hier geen geluk.
We gaan naar een tuinmeubelzaak die ook campingspullen verkoopt. Weer pech. Toen naar de Griekse variant van een Gamma wat meer leek op de winkel van sinkel. Hij verkoopt alles behalve ons gewilde keteltje.
Weer terug gekomen vertel ik de barman dat ze nergens de keteltjes verkopen.
"Take yours from your appartment home, it is a gift from me." zegt hij. Ik blij, schoon to be nog niet.

's Avonds zitten we weer met onze Griekse vrienden rond tafel. We vertellen hen ons verhaal. Dan gaat Marianna even weg en komt terug met een schaaltje van aluminium. Het is een simpele en goedkope variant van het keteltje wat ik kreeg.  Ze geeft het schaaltje aan schoonzoon te be. "Here, it is for you", zegt ze. "If you can not find the one you are looking for, with this you can at least burn your snakes."

Aan het eind van de avond nemen we afscheid van onze Griekse vrienden. Zij gaan weer naar huis. Met zoenen en knuffels nemen we afscheid. We hebben veel van ze geleerd. Als Dimitris ook schoonzoon to be 2 dikke zoenen geeft is schoonzoon verrast. Maar Dimitris is nog verraster als hij 3! Nederlandse zoenen terug krijgt.

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode