Bijna gezond

Naast mijn reumaïde artritis, psoriasas en astma heb ik ook nog suikerziekte.
Ik voel me daardoor best wel een kneus, het lijkt wel of ik ziektes verzamel. Maar ik kan me nog herinneren dat een zuster op de reumapoli mij vertelde:"Wie één auto immuun ziekte heeft krijgt er vaak meer." Dat herkende ik want naast astma en psoriasas bleek ik ook reuma te hebben. 
Onlangs sprak ik met de overbuuf. Zij is arts en studeert voor arbo arts. Opeens  vertelt ze mij:"Diabetes is ook een auto immuun ziekte. Het lichaam valt de eilandjes van Langerhans aan waardoor die niet meer voldoende insuline aan maken om het suikerverbruik te verwerken."
Op dat moment voelde ik mij zo opgelucht!
Mijn suikerziekte type II komt dus niet perse van een verkeerde levensstijl. Ik heb me altijd schuldig gevoeld voor mijn suikerziekte. Alsof het mijn eigen schuld was dat ik suikerziekte had. 
Nu snap ik dat het gewoon hoort bij mijn auto immuun defect die mijn lichaam parten speelt. 
Ik concludeer opeens:" Ik heb geen reuma en astma en psoriasas en diabetes en essentiele trombocytemie.
Ik heb gewoon een auto immuunprobleem en essentiele trombocytemie. Ik ga van 5 naar 2 ziektes. Opeens voel ik mij een stuk minder die kneus die ik mij het laatste half jaar voelde.
En ik durf te wedden dat ze er over 5 jaar achter komen dat essentiële trombocytemie ook onder de auto immuunziektes valt. Dan heb ik nog maar een ziekte over!
Hell yeah. Dan ben ik bijna gezond!
 
 
 
 

 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode