Oude stenen

Omdat schoonzoon to be graag wilde slenteren over een opgraving had ik gezocht op de kaart en een plaatsje gevonden wat volgens de kaart een archeologische plek moest zijn. Kato Kirinthe. Aansluitend wilden we naar Krya Vrissi, een strand met bruin zand en stenen die een brug over het strand vormden. Kirinthe was gauw gevonden, maar Kato Kirinthe nog niet. Na heel Kirinthe doorkruist te hebben geven we de moed op en besluiten naar Krya Vrissi te rijden. En verdomd, vlak voor het dorpje Krya Vrissie zien we een bruin bordje met een pijl naar rechts: Acient Kirinthe. We rijden de weg uit en komen aan op het strand. Een heuvel rijst vanuit het water omhoog. Op de heuvel nog wat restanten van muren wat ooit het oude Kirinthe was. Naast de heuvel mondt een rivier uit in de zee als het vloed is. Het is net eb geweest en het strookje strand wordt steeds smaller, wij wagen ons niet de heuvel op van het oude Kirinthe.
Op het strand liggen veel takken en halve bomen die de rivier heeft mee gevoerd.
Een stukje de andere kant op mondt ook een rivier uit in de zee. Een houten brug verbindt het ene strand met het andere. De brug is ook de verbinding naar de taveerne aan de andere kant en het strand waar de stenen samen een brug vormen.
Op de terug weg stopt de weg van Krya Vrissi bij een zogenaamd wegrestaurant. Je kan links af, rechts af of gewoon rechtdoor en je auto parkeren bij dat restaurant. Op de heenweg had ik de kippetjes en stukken vlees al aan het spit zien hangen. Wij kiezen voor rechtdoor en zoeken een plaatsje bij het hek met uitzicht op de rivier die langs stroomt. Als de bestelling op tafel wordt gezet  vallen onze ogen uit de kassen bij het zien van de berg vlees die op tafel wordt gezet.
Behalve tzaziki, patates ook nog courgette en we kunnen onze bordjes niet leeg krijgen.
Het is dan ook niet geheel vreemd dat terug bij ons complex iemand door het bedje bij het zwembad zakt.
Gelukkig waren wij drieën het niet.
Het is ons gelukt om onze lach in te houden.......totdat we weer veilig in onze studio waren.

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode