Precies op tijd

Precies op tijd kwam daar het mooie weer. Echt, het was op het nippertje maar het was er.
Ik zou zaterdag 4 juni nl. foto's maken op het basketbalevenement dat de basketbalclub van mijn man organiseerde.
Ik ben de afgelopen weken al druk bezig geweest met artikelen schrijven over dit evenement voor de lokale krantjes.
Nu kreeg ik de taak om foto's te maken en weer een stukkie te schrijven over het toernooi.
Ik word 's ochtends om 6 uur voor de eerste keer wakker. Het zonnetje schijnt al dus ik gooi de gordijnen open en kruip mijn bed weer in. het zonnetje stuurt zijn energiestralen naar mij en ik doezel weer in slaap en om 9.30 uur kom ik fit en opgewekt uit bed.
Ontbijten, aankleden, tandenpoetsen en naar de plaatselijke sporthal. Ik was al gebeld door omroep Bo. Of ik in hun uitzending wat wilde vertellen over het toernooi. Natuurlijk wil ik dat. Mijn kinderen hebben bij deze club gespeeld, mijn man speelt al jaren bij de ouwe lullen aka recreanten, traint en coacht een jeugdteam en ik heb er in de technische commissie en het bestuur gezetten.
Ook al ben ik gestopt met het bestuurswerk en de technische commissie, ik blijf me verwant voelen bij de club die ons ook zo gesteund heeft tijdens de moeilijke periode toen dochterlief in het ziekenhuis lag.
Schrijven gaat mij redelijk af dus ik vind het leuk om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen.
En wat geniet ik toch op deze zonnige dag, van basketbalicoon Henk Pietersen en hoe hij de clinics geeft aan de kinderen, ik geniet van de kinderen die met veel plezier de clinics volgen en sporten. Ik geniet van de ouders die meekomen om naar hun grut te kijken. Ik geniet van de rolstoelbasketballers en het respect wat ze bij iedereen afdwingen. Ik geniet van de 12 jarige rolstoelbasketballer die in zijn element is als hij mee doet met het toernooi van de valide kinderen, soms als rollende speler tussen de lopende spelers in, soms als coach van zijn team.
Tussendoor ga ik een half uurtje naar huis om te rusten, ik wil niet meteen alle kruid verschieten. Bij terugkomst geniet ik verder maar ik besluit toch om half 5 te vertrekken, ik wil nog meer dagen mee.
Zondag is het weer een mooie dag en ik heb nog energie. Ik doe boodschappen, sproei de tuin, maak heerlijk gevuld stokbrood klaar, ga op visite bij een vriendin en 's avonds, als ik de foto's bekijk en een nieuw krantenartikel schrijf geniet ik na.
Ik hoop dat het nog lang mooi weer blijft. Dan kan ik nog meer genieten en krijg ik weer een beetje vertrouwen in de toekomst.
 
Mijn allermooiste foto van de dag. Twee blije kerels
 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode