Mislukte dag? Echt niet

Om 10 over 11 schiet ik wakker. De koters sliepen nog. Ik had al eerder een manier gevonden om ze snel wakker te krijgen, nl. de luiken opendoen. De kamer baadt dan in het zonlicht en je bent in een keer klaar wakker.
Vandaag hadden we het folklore museum van Agia Anna op de planning staan, het fossielenmuseum in Kerasia en een wandeling door het versteende woud.
De trip begon al lekker doordat ik moeite had met het schakelen, ik duwde hem elke keer in z'n 3 in plaats van in z'n 1. Dus dan slaat de auto af als je wil weg rijden. Na de zoveelste poging en een ongeduldige Griek gaf ik het op. Schoonzoon to be kruipt met plezier achter het stuur, hij vindt het rijden in de bergen leuk.
Op weg naar Agia Anna kijk ik nog even in mijn eigen gemaakte reisgids. Shit, het museum is gesloten. Dan rijden we meteen door naar Kerasia. Ik heb de openingstijden eerder opgezocht op de website van het museum. Helaas, ondanks dat we ruim voor sluitingstijd arriveerden was het hek van het museum al gesloten. Gaat echt lekker zo. We geven de moed niet op en gaan op zoek naar het versteende woud. Op aanwijzingen van een vrouw rijden we richting het zuiden.
Opeens komt de omgeving mij bekend voor. We zijn beland bij de waterval van Drymonas. Op oonze flipflops glijden en klauteren we naar beneden. Je ziet alle Grieken de gekste wandelingen maken op hun teenslippers, onze flipflops zijn birkies, dat moet toch lukken dachten wij. Nee hoor, schoonzoon to be glijdt 2 keer uit waardoor dochter de zenuwen krijgt en op de terugweg zelfs een stuk zittend op haar billen de trap weer op gaat. Moeders lag in een deuk. Altijd was ik de kneus, uiteindelijk was ik degene die zonder glijden of glippen weer boven kwam.
De waterval is leuk. Griekse gezinnen die hun kinderen in het meer onder de waterval laten spelen en twee meisjes die voor, naast en in de waterval foto's van elkaar maakten. Ze waren niet gauw tevreden en elke keer opnieuw ging er weer een grietje voor de waterval staan. Ik hoop dat het ons gelukt is om en foto te maken zonder zo'n halve pinn up op de gevoelige plaat. Zij vonden zichzelf waanzinnig seksie, ik heb daar andere ideeen over.

Na de wandeling kwam de volgende opdracht: de portemonee weer aanvullen. Banken zijn zeldzaam in deze omgeving, tot nu toe alleen een bank gezien in Mantoudi, dus op naar Mantoudi. Daarna naar de bakker gereden. 2 tirapita en een bougatsa. Terwijl we op het terras onze lunch wegwerken komt de bakker met 3 glazen koud water en een schoteltje met 3 stukjes brownie overgoten met honing. Wat een verwennerij. Na de lunch nog even boodschappen doen, zwemmen en daarna zelf eten maken. Een Griekse salade. Pig in a blanket en kleine tirapita's.
Het was weer een heerlijke dag in het paradijs.

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode