Pa en moe

Net zoals mijn moeder het haatte, zo haat ik het ook als mijn kinderen ons pa en ma of moe noemen. Mijn schoonouders daarentegen vinden het prima om zo genoemd te worden. Maar bij pa en moe zie ik 80-jarige mensen voor me. Voor mij duurt het nog even voor ik zover ben.
Nu heeft mijn oudste dochter Sjarlie onlangs de sleutel van haar huis gekregen. Samen met haar vriend gaat ze wonen in Nieuwkoop, in een jaren 60-huisje in een dito straatje.
De vrije tijd die wij als ouders beschikbaar hebben brengen we dan ook in Nieuwkoop door. Helpen met behangen, verven, schoonmaken al alles wat nodig is.
Zo trokken manlief en ik van de week weer naar Nieuwkoop. Schoonzoon to be moest werken en dochterlief had schoolafspraken en moest werken. We klussen een paar uurtjes in het huis en als ik moe ben vertrekken we weer. Op dat moment komt de schuinoverbuurvrouw met een vriendin de straat in lopen. "We krijgen nieuwe overburen," zegt schuinoverbuurvrouw. "En dat zijn pa en moe." Bam, in een keer gebeurde het, ik voelde me 30 jaar ouder.
Moe, ik moe. En ik ben al zo vaak moe, maar vanaf nu ben ik altijd moe.
En tot overmaat van ramp betrapte ik mezelf erop dat ik mijn man aanspraak met pap, terwijl er geen kind in de buurt was.
Dit zijn echt tekenen van ouderdom..........

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode