Over fossielen en Griekse porneau (niet samen)

Vandaag zijn we terug naar Kerasia gegaan. We wilden nog steeds het museum bezoeken met fossielen die in het versteende woud in de omgeving zijn aangetroffen. De wekker op tijd gezet en rond 10.30 uur vertrokken we richting Kerasia. Bij het museum aangekomen bleek hij weer dicht te zijn, hoewel de openingstijden anders doen vermoeden.
Ik probeer de buurvrouw aan te spreken maar die spreekt geen woord Engels, zij wijst daarom naar het kafeion waar oude mannen aan de koffie zitten. Een enkeling die de tijd wil vergeten zit al aan de ouzo.
Ik loop het terras op met een vrolijk KALIMERA (goedemorgen) en de mannetjes groeten vrolijk terug.
Als ik enkel het woord "museum" zeg beginnen de mannen allemaal in het Grieks te kakelen. Een kippenhok vol met hennen is er niks bij. Bij deze mannen komen we geen stap verder. Ik loop naar binnen op zoek naar de eigenaresse. Zij blijkt 2 woorden Engels te spreken. Als ze hoort dat het museum dicht is gaat ze bellen. Na 5 telefoontjes vertelt ze ons dat over een uur iemand het museum komt openen.
We besluiten tijdens dat uur weer een poging te wagen om bij het versteende woud te komen. Na 50 kilometer in werkelijk een prachtige borsrijke omgeving merkt mijn oudste dochter op:"Ik zie door de bomen het bos niet meer", waarop wij in de lach schieten en besluiten de zoektocht op te geven.
We gaan terug naar het museum en deze is inderdaad open. Voor slechts €2 de man kunnen we naar binnen.
Het is een klein museum, alle begeleidende teksten zijn in het Grieks. Veel van de vondsten zijn naar Athene gebracht.

We gaan naar Agali, het strand van Agia Anna voor de lunch. Pastitio, moussaka en schoonzoon to be kiest voor vis.
Hij wordt meegenomen de keuken in en mag zijn eigen vis uitzoeken. Op de kaart staat altijd de kiloprijs van vis. Samen met de ober wordt de vis gewogen. Schoonzoon vindt het een hele belevenis. Dat vonden wij van de rekening achteraf ook. Dat wordt een paar dagen op water en brood leven.

Na de lunch doen we nog een paar boodschappen (water en brood dus) voor het avondeten. Ik kijk meteen of ze hier een fotoboek van Evia hebben. Kranten, stripblaadjes, puzzleblaadjes en de Griekse Cosmopolitin liggen op de onderste plank. Als ik op de bovenste plank kijk liggen daar allemaal tijdschriften in het plasticfolie. De plank is wel 2 meter lang en de tijdschriften liggen 20 cm hoog opgestapeld. Nieuwsgierig als ik ben pak ik zo'n tijdschrift en sta vervolgens met een pornoblaadje in de handen.
Ik weet dat seks op een of andere manier hoort bij de Griekse oudheid. Op borden, kaarten, onderzetters en bekers zie je suggestieve plaatjes. Maar dat die seksblaadjes gewoon bij de strandspullen liggen was voor mij toch wel een verrassing.

Terug bij huis bestel ik bij de jonge knappe en ontzettend behulpzame barman/eigenaar een ijsthee.
Als ik hem in het Grieks bedankt vraagt hij mij wat "Thank you in Dutch is".
En vervolgens, "Ik ben wel eens in Amsterdam geweest, toen heb ik geleerd ~ik hou van jou~ te zeggen."
Dank je wel lieve goddelijke barman, ik hou ook van jou.

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode