Bidden

Vandaag sprak ik met een van onze vrijwilligers in Sierra Leone. De beste man is docent op het voorgezet onderwijs. Hij wist dat ik al een paar dagen met koorts aan het klooien ben. Onderstaand gesprek volgde:


Op dat moment barst ik in janken uit. Ik zie voor me hoe daar zo'n school bij het ochtend gebed staat te bidden voor ma'am Marieke. Hoewel ik niet gelovig ben raakt mij dat verschrikkelijk. Na 1,5 jaar ebola en hoewel verschillende nieuwssites en kranten anders beweren, ebola is nog niet over in Sierra Leone. Er vallen nog steeds doden. Nadat Sierra Leone de laatste "ebola-patient" uit het ziekenhuis ontsloeg volgden er een reeks van verkrachtingen, veelal met dood tot gevolg. 
Tot slot zijn er de modderstromen op het hoogtepunt van het regenseizoen, zo erg dat hele (sloppen) wijken van de aardbodem geveegd zijn. Inmiddels zijn er 16 doden gevallen. 
Als ik google op modderstromen Sierra Leone is er geen Nederlandse nieuwssite die er melding van maakt.

Is het dan zo erg geworden. Tellen de mensen in Sierra Leone niet meer mee? Sierra Leone heeft veel hulp nodig. Van veel organisaties. Maar ik merk hoe moeilijk het "fundraisen" gaat.
Ik lees en hoor veel geklaag over de stroom asielzoekers uit Serië die er komen gaat. Hele groeperingen verzetten zich met hand en tand tegen deze mensen die te bang zijn voor de veiligheid van hun leven om in Serië te blijven. Denken jullie nu echt dat zij er op zitten te wachten om jullie buren te worden? Nee, maar dat is gewoon de beste keuze uit 2 kwaden.

Ondertussen blijf ik knokken voor "mijn" Sierra Leoners. Ruim 8000 ebola wezen. Die ook naar school willen. Of straks weer een dak boven het hoofd. Ik blijf een beroep op jullie doen.

NL82RABO0304143340
ten name van 
stichting LIFE Sierra Leone

BIC/SWIFT: RABONL2U

Het hoeft niet veel te zijn. Maar €200 zorgt er ook voor dat een kind weer naar school kan.
Kom op, 200 mensen die samen een kind gelukkig maken. Moet toch te doen zijn!
Omdat morgen daar 100 schoolkinderen staan te bidden voor een blanke lady uit Nederland!

Kijk ook op onze website LIFE-SL.NL

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode