Sudderen

Het is de dag voor de uitslag. Ik zie op tegen het bezoek aan het ziekenhuis waar ik meerdere afspraken heb.
Mijn man is thuis en doet de dingen die ik zou moeten doen. Maar ik kan ze even niet.
Hij stofzuigt rond mijn bedje want door mijn psoriasas laat ik nogal wat schilfers los. Hij stofzuigt mijn bed. Hij stofzuigt mij. Hij rommelt in de huiskamer, de muziek staat aan.
Hij gaat zijn aquarium schoonmaken. Mijn bed staat voor zijn aquarium dus het bed moet opzij. Met mij erin verplaatst hij het bed en alle zooi die ik om mij heen verzameld heb. Nog voordat hij alles verplaatst heeft doezel ik al weg.
Het geeft zo'n veilig en vertrouwd gevoel, dat gerommel om mij heen dat ik ontspan en zo in slaap donder, iets wat me 's nachts niet lukt met mijn gepieker.

Na een paar uur word ik weer wakker. Mijn man heeft ondertussen zijn wekelijkse scheerbeurt gedaan en hij verhuist mij weer terug. Ik word wakker en hij vraagt meteen of ik in staat ben om appels te schillen. Als of hij het niet druk genoeg heeft gaat hij appeltaart bakken.
Een paar weken geleden, ik kon toen nog lopen, hebben we onze appelboom in de Olmenhorst leeg geplukt.
Heel veel appelmoes, appeltaarten en uitdelen van appels later hebben we nog steeds appels over. "Weggooien is zonde," vindt mijn man. Dus dan bak je er weer appeltaart van. Niet de gewone. Vanavond krijg ik appeltaart met een vulling van bakkersroom en noten.

Kinderen doen de afwas, man doet van alles in huis en ik sudder. Ik geniet van de gezelligheid om mij heen. De zondag is toch wel de fijnste dag van de week in deze periode. Ik moet alles over mij heen laten komen en gewoon maar sudderen.
Maar god wat hoop ik dat we gauw de rollen om kunnen draaien en mijn gezin op zondag kan sudderen, bijkomen van de drukke week en opladen voor de week die komen gaat. En dat deze werkeloze huisvrouw zich weer kan laten leven door haar gezin, mammataxi kan spelen, rekening houdt met alle bijbaantjes en wanneer wie wat moet eten, overwerk van pa, etc. etc.
En tot die tijd?
Juist, sudderen!

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode