Moe maar voldaan

Ik zit in het bestuur van de oudervereniging van de school van mijn jongste dochter.
Afgelopen dinsdag hadden wij een ouderavond georganiseerd. De belangstelling voor deze avond was zo groot dat de schoolleiding verkeersregelaars had geregeld om de belangstellende ouders naar de goede parkeerplaats te leiden.
Dinsdag overdag had ik rustig aan gedaan om alle energie te sparen voor de avond.
En van 19.00 uur loop ik heen weer, trappen op en af, schenk koffie en thee, ontvang sprekers en klets. En ik geniet. Ik geniet voluit van het succes van deze avond. Tegen 22.45 uur gaan buurman (die ook in het bestuur zit) en ik op huis aan. Wat ben ik kapot zeg.
Mijn benen doen pijn en ik ben kotsmisselijk van vermoeidheid. Maar mentaal ben ik weer even gelukkig.
 
De toeval wilde dat ik dinsdagmiddag gevraagd ben.
Er is mij gevraagd om een lezing te geven over ebola. Het leven na ebola om precies te zijn.
Toen ebola nog dagelijkse nieuwe slachtoffers maakte was ebola veel in het nieuws. Nu ebola overwonnen lijkt te zijn horen we niks meer. Niks meer over de mensen die ebola overleefd hebben en nog tal van klachten hebben. Niks meer over die kinderen die hun ouders zijn verloren. Sommigen worden opgevangen door familie of buren, anderen zwerven rond en leven in en rond ruïnes.
We horen niks meer van die meisjes die zwanger zijn geraakt tijdens de epidimie.
Liberia en Sierra Leone zaten 14 jaar geleden nog in een burgeroorlog. Die landen zijn daar nog steeds niet van hersteld. Eer deze landen van de ebola epidimie hersteld zijn, zijn we jaren verder.
Ik heb nog veel contact met mensen uit Sierra Leone. Ik hoor nog zoveel verdrietige verhalen. Daar ga ik over vertellen.
Donderdag de 21ste is de grote dag.
Om 20.00 uur 's avonds geef ik mijn lezing in Het Baken, Beneluxweg 3 in Woerden.
Om deze lezing te kunnen geven moet ik mij de hele dag rustig houden en vrijdag? Ach, dan zal ik ook heel wat uurtjes verslapen.
Maar ik ben gewoon blij dat ik dit kan en mag doen!

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode