Gehoorscheten

Na een bezoek aan de kno-arts, een hoortest en een mri-scan is het vandaag zo ver.
Ik heb een afspraak bij de audiciën voor een gehoorapparaat.
Zo'n 3 jaar geleden begon bij mij het oorsuizen. In het begin merkte ik, behalve het lawaai in mijn oor, er niet zo veel van behalve dat ik langzaam gek werd omdat ik regelmatig mijn hartslag in mijn oor hoorde. Na 3 jaar zijn we van regelmatig naar 24/7 gegaan en ach, gek ben ik altijd al geweest. Ik ontdekte ook voordelen aan dit oorsuizen want als ik op mijn goede oor lig hoor ik de omgeving niet meer en kan me dus ook makkelijk voor dingen afschermen. Maar dat dat ook een gehoorverlies betekende kwamen we dit jaar achter. Ik zei steeds vaker het irritante "Hè," want minstens 100 x per dag zeggen "Wat zeg je?" gaat ook zo vervelen. Als een dochter naast me in de auto zat konden we geen goed gesprek meer voeren en in een drukke omgeving met iemand een gesprek voeren was niet meer mogelijk. Al het geluid ging door het ene goede oor, want tja, rechts had ik een verlies van 51 dB.
Maar vanaf vandaag gaat alles veranderen, de audiciën meet mij een gehoorapparaat aan.
Na anderhalf uur verlaat ik de winkel met een gehoorapparaat in. In het begin merk ik nog niet zo'n verschil maar als ik thuiskom en mijn man begroet me, is het eerste wat ik tegen mijn man zeg: "Je hoeft niet zo te schreeuwen."
"Ik schreeuw niet!" schreeuwt mijn man terug. Die is dus ook duidelijk aan wat apparaatjes toe.
Dochterlief, het kleine kreng, begint ineens zo zacht te praten dat ik er weer niet versta.
De rest van de dag doe ik ontdekkingen. Als ik op de wc zit vind ik dat mijn plas hard klatert. En wat maakt het afrollen van de wc rol een hoop lawaai. Ik beklaag me bij een hoorapparaatdragende vriend in Whatsapp. Hij reageert met lachende smiley's en een opmerking: "Scheten."
Dan kruipt het schaamrood mij op de kaken. Ik dacht al maanden dat ik stiekeme ruftjes liet maar ik heb gewoon keihard zitten schijten.
Oeps, foutje. Sorry!

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode