Dingen waar ik van hou....

Om de sleur van dokters en ziekenhuisbezoeken en allerlei onderzoeken enigszins te doorbreken probeer ik af en toe wat leuks te doen. Vandaag is het af en toe. Ik besluit naar een van de pluktuinen te gaan die onze omgeving rijk is. Ik kies voor de Pluktuin Noordwijkerhout omdat ik weet dat ze daar een van mijn lievelingsbloemen hebben.
Bij aankomst pak ik een bloemenmand en een kniptang.


Ik laat de cala’s, de leeuwenbekjes, de zonnebloemen en ander moois links liggen en loop naar mijn favorieten. 

    

De bloemen kosten €1 voor 3 stengels. Ik kijk wat ik aan kleingeld in mijn portemonnee en reken snel uit dat ik 24 stengels kan plukken. Ik kies de mooiste bloemen, de mooiste kleuren uit. Maar bij de 18de bloem moet ik bekennen dat mijn armen vol zijn. Terwijl ik de bloemen pluk komen herinneringen naar boven. Herinneringen aan mijn vriendinnetje die hemelt. Zij hield net zo veel van bloemen als ik doe. De laatste jaren nam ik haar regelmatig mee naar een pluktuin. Wij genoten daar net zo veel van als anderen van een dagje Efteling. Bij deze pluktuin vochten wij om die ene mooiste die we allebei wilden hebben. Zij won. Natuurlijk.
Ik glimlach bij de herinnering en pak mijn bloemen op en breng ze naar de auto. Onderweg naar huis bedenk ik welke vaas ik ga gebruiken. 
Thuis zet ik de bloemen bij elkaar in de vaas. Ook hiervan geniet ik, van die 18 stelen om ze mooi in de vaas te zetten. Het is een bond gezelschap. Mijn vaas vol met mooie gladiolen.
Ik zet ze zo neer dat ik ze vanuit mijn bed kan zien.
Ik zal nog lang genieten.

 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode