Gehakttaart

Ingrediënten:

  • 1 pak witbroodmix
  • pond gehakt
  • zakje nasikruiden (Conimex)
  • ketjap manis
  • 1 gesnipperd uitje
  • ei
  • paneermeel
  • olijfolie
  • 10 zwarte olijven
  • sambal

Bereidingswijze:

  • Bereid de broodmix zoals beschreven op het pak en laat een half uur rijzen onder een theedoek op een warme plek
  • Laat het zakje nasoimix in ongeveer 10 minuten wellen in een laagje water op laag vuur, af en toe roeren
  • Meng de gehakt met het ei, paneermeel, het gesnipperd uitje, een scheutje ketjap manis, de nasikruiden en een theelepen sambal
  • Kneed het deeg na een half uur nog even door. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taart of pizzavorm mee
  • Laat wederom een half uur rijzen onder een theedoek
  • Vul de vorm met het gehaktmengsel (mengsel mag niet te nat zijn, anders meer paneermeel gebruiken)
  • Druk de 10 zwarte olijven op de taart en kwast de taart in zijn geheel nog even in met olijfolie
  • Bak de taart gaar in een voorverwamde oven op 250 graden of gasovenstand 4 in 40-45 minuten

Eet smakelijk



 

 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode