Pittig dagje, heel pittig....

Vandaag zou ik een pittige dag tegemoet gaan.
Na een half slapeloze nacht strooi ik chocoladehagelslag op mijn broodje en uit het pak donderen meteen ook 5 funnies. Op dat moment vind ik dat echt niet funny.
Na alle medicijnen, een schone onderbroek, want je weet maar nooit, en tanden gepoetst te hebben vertrekken wij richting het Spaarnegasthuis.
Ik heb een afspraak met een internist want ik heb te veel bloedplaatjes in  mijn bloed. En zonder te weten waar deze teveel aan bloedplaatjes vandaan komen kan de reumatoloog mij niet op een veel sterker reuma medicijn zetten. Heb ik een teveel aan bloedplaatjes als gevolg van de ontstekingen van de reuma of heb ik een bloedziekte? Het is aan de internist om dit uit te zoeken.
De polikliniek interne geneeskunde gaat samen met de poli hematologie en oncologie en is een dependance van het Antonie van Leeuwen.
De "hoedjes, mutsjes en pruiken" die ik langs zie komen in de wachtkamer vind ik erg confronterend.
Eerst word ik "gezien" door de co-assistent. Zij neemt mijn gezondheid van top tot teen met mij door en daarna mag ik naar de internist. 
Hoewel ik al meerdere malen bloed heb ingeleverd was het voor de internist niet voldoende. Komende week mag ik weer wat buisjes bloed brengen die 2 weken lang onderzocht worden.
Meteen hebben we ook een afspraak gemaakt voor een echo. Nee, ik ben niet in blijde verwachting. Het wordt een echo van milt en lever. Eind november wordt dit verhaal vervolgd, wat betekent dat ik nog de komende weken mega veel pijn zal hebben.

Terwijl we naar de auto lopen zien we dat we 3 kwartier de tijd hebben om in ons dorp aan te komen, mijn man uit de auto te schoppen en op tijd bij mijn sollicitatiegesprek te zijn.
Twee minuten voor mijn eerste afspraak met de zorgmanager en gedragswetenschapper kom ik aan.
Er volgt een speeddate. Ik vond het een leuk gesprek.
Daarna word ik naar het volgende gesprek gebracht, met 2 groepsleiders van de groep waar een vacature is.
Dit is boven...... mijn pijn verbijtend volg ik de zorgmanager enthousiast de trap op naar boven. Iets te snel en niet voetje bijzetten zoals mij geadviseerd is.
Na weer een leuk gesprek ga ik op huis aan, alwaar mijn knie het opgeeft en ik steunend en kreunend de middag door breng in bed.

Het was een pittig dagje maar ook een met een gouden randje.
Ik was nl. uitgenodigd voor een gesprek.
En ook al ga ik niet door, dan ben ik toch blij. Mijn brief en cv waren intressant genoeg om mij uit te nodigen.
Ik ben nog niet helemaal uitgerangeerd.

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit