Da's best kut

Voor de verandering gingen we vandaag weer eens naar het ziekenhuis.
Ik moest naar de internist om de uitslagen van het bloedonderzoek en de echo's van mijn milt en lever aan te horen. Voor de afgesproken tijd word ik al bij de internist binnen geroepen. Ze vertelt dat alle uitslagen binnen zijn maar dat nog niet duidelijk is waardoor het aantal rode bloedplaatjes bij mij zo hoog is en zelfs nog stijgt.
We waren er al op voorbereid, het volgende onderzoek wordt een beenmergpunctie.
"Ik had er al op gerekend," zegt mijn man droog, "bij Marieke gaat niks normaal." 

Het probleem waarvoor ik ook bij een internist loop is het aantal bloedplaatjes in mijn bloed. Normaal gesproken heeft een mens 150-400 miljard bloedplaatjes in een liter bloed. Bij mij zijn dat er meer dan 850 miljard. Bij de eerste meting waren dat er nog 'maar' 659. Het aantal loopt dus alleen nog maar op.

Als ik dit 's avonds nog eens overdenk merk ik dat ik klink als Geert Wilder:"Vol is vol." Mijn aderen lopen voller en voller en ooit moeten die aders toch vol zijn. Zo denk ik overigens niet over de vluchtelingen, daarvoor is in mijn hart nog plek zat.

Maar even terug naar de bloedplaatjes. 10 december is het zo ver, een beenmergpunctie. En tussen kerst en oud & nieuw in op 28 december de uitslag.
Dat betekent dat ik nog niet op het reumamedicijn wat voor mij bedachts is over kan stappen. Eerst moet duidelijk zijn wat er nu met mijn bloed aan de hand is.
De pillen die ik vorige week gekregen heb en iets lijken te helpen mag ik de komende maand blijven slikken, helaas alleen in minder sterke vorm.
Het betekend ook dat ik me de rest van dit jaar maar moet laten verwennen. En dat de kerstboom dit jaar wat kleiner zal zijn omdat het bed al genoeg ruimte in beslag neemt.

Ach, ik maak me er maar niet al te druk om. Voorlopig heb ik komende week elke dag een appelgebakje bij de thee, puberdochterpappa heeft er gister immers 2 gemaakt.

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode