Back to work

25-01-2017 21:25

Zo'n anderhalf jaar lang blogte ik over mijn zoektocht naar werk tot er een kink in de kabel kwam. Ik kreeg pijnklachten en zelfs het zoeken naar een baan werd te zwaar voor mij, wetende dat als ik een baan zou krijgen ik mij de eerste dag meteen ziek kon melden. Ik liep inmiddels met 2 krukken, had een toiletbrilverhoger en een bed in de huiskamer. Zware pijnstillers moesten mij door de dag heen helpen. Ik wist inmiddels dat ik reuma had maar kon nog niet met de juiste behandeling beginnen, MTX, een chemo die in kleine hoeveelheden ook voor, of beter tegen ontstekingsreuma gebruikt wordt. De reumatoloog had afwijkingen in mijn bloed gevonden(verhoogde trombocyten en leukocyten). Ze stuurde me door naar de hematoloog/oncoloog. Onderzoeken brachten geen uitkomst dus uiteindelijk kreeg ik een beenmergpunctie om achter de oorzaak van de verhoogde trombocyten te komen. De uitslag: essentiele trombocytemie, een zeldzame bloedziekte. Dit betekende ook dat ik begin januari 2016 eindelijk met de MTX kon beginnen. Maar wat had ik een dikke jas uitgedaan zeg in een paar maanden tijd. Eind 2016 besluit de bedrijfsarts van het UWV dat ik 12-16 uur per week moet gaan werken.
Ik geef het dat er een probleem is. Enerzijds heb ik sinds april 2013 geen werk meer verricht, anderzijds terug naar mijn oude werkveld, de kinderopvang, kan ik niet. Ik heb een urenbeperking en als leidinggevende moet je meestal 24-32 uur beschikbaar zijn.
Het uwv biedt hulp: ik mag een reintergratiebureau inschakelen. Ik heb meerdere bureaus gesproken en dinsdag ben ik gestart. Mijn reintergratiemevrouw is op bezoek geweest. We kletsen wat. En nog wat. O.a. over mijn hobby: schrijven. En dan ineens zegt ze:"Ik weet wat, waarom ga je niet zakelijk bloggen. Daar schijnt een hele markt voor te zijn."
Dat wordt dus ons plan: van mijn hobby mijn werk maken!
Jullie zijn gewaarschuwd, je zult nog veel van mij te lezen krijgen.

Terug

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode