Kip in duiveltjessaus
		Dit recept heb ik gekregen van Martin, van het hedicht op de startpagina.
		Dit is een recept voor 2 personen.
Ingredienten:
- Rijst
 - 1 kipfilet in blokjes gesneden
 - 1 grote ui, gesnipperd
 - 1 paksoi, zowel blad als stelen, in stukjes
 - 2 eetlepels suiker
 - 3 eetlepels pindakaas
 - 1 zakje nasimix, aangelengd met 0,4 liter water
 - 4 eetlepels tomatenketchup
 - 4 eetlepels ketjap manis (de zoete dus)
 - 1 theelepel sambal oelek
 - 3 eetlepels citroensap
 - 5a 6 eetlepels room (ongeslagen slagroom of kookroom)
 - bakboter of olie
 
Bereidingswijze:
- Maak in een ruime kom de marinade door ketchup, ketjap, sambal, citroensap, suiker en nasi mix en voeg de kipblokjes toe.
 - Laat de kip minimaal 45 minuten marineren.
 - Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
 - Haal de kip uit de marinade maar bewaar deze wel.
 - Giet wat olie in de pan, laat deze heet worden, fruit het ui aan en bak de kipblokjes even aan.
 - Voeg de marinade toe en als dit kookt de gesneden paksoi.
 - Zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 25 minuten stoven.
 - Roer de pindakaas toe en als deze gesmolten is de slagroom en roer goed door.