Tzaziki

Tzaziki hebben wij in vele smaken geproefd in Griekenland. Ok. Elke Griek gebruikt Griekse yoghurt (veel dikker dan de onze), komkommer en knoflook. De kruiden die er inzitten kunnen per regio verschillen. Wij hebben tzaziki geproefd met mint en dille, maar ook zonder kruiden. Ik maak hem zo.

Lekker op een stokbroodje maar ook bij frites op gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • halve liter Griekse yoghurt, bij voorkeur Total, een Grieks merk
  • halve komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje peper
  • zout
  • snufje paprikapoeder
  • snufje suiker
  • eetlepel olijfolie
  • dille

Bereidingswijze:

  • schil de komkommer en snijd in de lengte door de helft
  • verwijder de zaadlijsten
  • rasp de komkommer
  • doe de komkommer in een zeef en strooi er ruim zout over
  • laat de komkkommer in de zeef een paar uur uitlekken
  • druk na een paar uur het vocht met een lepel nog eens goed uit de komkommer
  • voeg de komkommer aan de yoghurt toe samen met 2 teentjes geperste knoflook, sufje peper en paprikapoeder, snufje suiker, eetlepel olijfolie
  • tot slot dille toevoegen (ongeveer een kwart eetlepel) en roer alles goed door elkaar

Kali orexi


 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Maak een gratis websiteWebnode