Kip in duiveltjessaus

Dit recept heb ik gekregen van Martin, van het hedicht op de startpagina.
Dit is een recept voor 2 personen.

Ingredienten:

  • Rijst
  • 1 kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 paksoi, zowel blad als stelen, in stukjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 zakje nasimix, aangelengd met 0,4 liter water
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 4 eetlepels ketjap manis (de zoete dus)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels citroensap
  • 5a 6 eetlepels room (ongeslagen slagroom of kookroom)
  • bakboter of olie

Bereidingswijze:

  • Maak in een ruime kom de marinade door ketchup, ketjap, sambal, citroensap, suiker en nasi mix en voeg de kipblokjes toe.
  • Laat de kip minimaal 45 minuten marineren.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Haal de kip uit de marinade maar bewaar deze wel.
  • Giet wat olie in de pan, laat deze heet worden, fruit het ui aan en bak de kipblokjes even aan.
  • Voeg de marinade toe en als dit kookt de gesneden paksoi.
  • Zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 25 minuten stoven.
  • Roer de pindakaas toe en als deze gesmolten is de slagroom en roer goed door.


 

 

Contact

Marieke Smit

025-2219198
06-36487816

© 2012 eigendom van Marieke Smit

Mogelijk gemaakt door Webnode